PBBL og Heimgard Bolig inviterer til en unik filmkveld på Porsgrunn Mek.!

Lørdag 5. oktober forvandles en av de store hallene på Porsgrunn Mek. til en helt spesiell kinosal, hvor vi skal vise to filmer.
fredag 20. september 2024

I samarbeid med Filmsentret Charlie kommer vi til å vise to filmer her. Animasjonsfilmen «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» fra 2019 og den norske krigsfilmen «Konvoi», som hadde premiere i fjor.

Dette blir kino på historisk grunn. Porsgrunn Mek. er Porsgrunns eldste industribedrift med aner tilbake til 1857. «Kinohallen» ble opprinnelig oppført i 1925 og har blitt brukt i forbindelse med bygging og reparasjon av skip. Mellom 1877 og 2002 ble det bygd 132 skip på Porsgrunn Mek.. Mange av disse båtene gikk i alliert tjeneste under andre verdenskrig – og ble mål for tyske bombefly og ubåter. Vi tenker det derfor er naturlig at vi viser «Konvoi», som forteller den nervepirrende historien om en konvoi med lasteskip fylt opp med krigsmateriell som blir etterlatt alene på vei til Murmansk i Sovjetunionen. Filmen er inspirert av virkelige hendelser og fikk strålende kritikk da den ble lansert. Kaptein Sabeltann sin skute ble ikke bygd ved Porsgrunn Mek., men vi tror at også familiens yngste medlemmer vil sette pris på en filmopplevelse utenom det vanlige!

Bak Porsgrunn Mek. står PBBL og Heimgard Bolig. Vi skal dele ut 400 billetter til hver forestilling. Det er kun en måte du kan få billetter på:

Vi deler ut billetter fra våre kontorer i Jernbanegata 25 fra mandag 23. september mellom klokken 09.00 og 15.00. Her er det bare å komme innom!

Hvert medlem kan få opptil 4 billetter hver!

På Porsgrunn Mek. er det en stor parkeringsplass som dere kan benytte i forbindelse med kinoforestillingene. Adressen er Reimsgate 10. Merk at vi ikke kommer til å selge drikke, godteri, snacks eller andre ting du gjerne vil ha i forbindelse med en kinofilm. Ta derfor med deg det du ønsker av drikke og tilbehør! 

Bilde:
Teknisk sjef Jan Ånnerød og kinosjef Espen Gundersen ved Filmsentret Charlie sørger for at det blir kino på Porsgrunn Mek..